(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Letní "dort" s jahodama
Potřebné ingredience
piškot: 10 dkg polohrubé mouky, 10 dkg moučkového cukru, 2 vejce, 5 lžic oleje, 5 lžic horké vody, 1/4 prášku do pečiva
"krém": 2 tvarohy (jemný, v alobalu), 1 mascarpone, 3 vanilkové cukry, 1,5 želatinového ztužovače Dr. Oetker, smetana na zředění dle potřeby
jahody, mandle, máta
Postup přípravy
piškot: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu, s vyšším okrajem, při 160*C asi 20 minut.
"krém": Ušleháme tvarohy s mascarpone (dle potřeby ředíme smetanou) a vanilkovým cukrem. Pak smícháme se ztužovačem připraveným dle návodu na obalu.
Část krému navrstvíme na vychladlý piškot, na něj dáme jahody, další vrstvu krému a dozdobíme jahodama, mandlema nasekanýma na plátky a lístky máty.
Necháme ztuhnout v lednici cca 2 hodinky.
(Množství vyjde na dortovou formu cca 25 cm.)
"krém": Ušleháme tvarohy s mascarpone (dle potřeby ředíme smetanou) a vanilkovým cukrem. Pak smícháme se ztužovačem připraveným dle návodu na obalu.
Část krému navrstvíme na vychladlý piškot, na něj dáme jahody, další vrstvu krému a dozdobíme jahodama, mandlema nasekanýma na plátky a lístky máty.
Necháme ztuhnout v lednici cca 2 hodinky.
(Množství vyjde na dortovou formu cca 25 cm.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
spero
(upraveno)
15. 8. 2009, 18:56
Míšo, trošku tomu Vašemu receptu nerozumím. Píšete o pečení na plechu a v poslední větě uvádíte dortovou formu. Můžete mi to prosím vysvětlit?
Hupcza
(upraveno)
27. 8. 2009, 14:24
@spero
tak to se omlouvám - recept na korpus je na klasické piškotové těsto, které je základem pro kde co , takže jsem to zapomněla změnit ale v principu máte celkem jedno, co jaké formy to nalijete, jestli hranaté a nebokulaté mňamka to je tak jako tak
Ilonáček
(upraveno)
14. 8. 2009, 18:45